duminică, 4 martie 2012

Citat de Invitat - regizorul Petre Năstase (2)


Despre alegerile unui om
Petre Năstase, cu lacrimi în ochi,
vorbind despre 

Angela Gheorghiu: 
”La fimări, ne-a cântat LIVE. 
Și mi-au dat lacrimile.
N-ai cum să nu simți vibrația unei minuni!”
Alegerile pe care le faci te definesc! Adică nu poți să intri să… să facem filme porno, manele… nu! Aici sunt chestiuni de alegere! Nici n-ai cum să intri pe alt drum dacă e clar că ai ales altceva! Deci nu te-aleg ele pe tine, alegerile proaste nu vin spre tine, energiile negative – n-au cum să se lipească! 

Despre forța oamenilor și limitele sculelor
Echipa e foarte importantă în meseria noastră. Noi nu existăm fără echipă! Poți să faci televiziune și cu camere mai proaste. Dacă n-ai oameni, degeaba! Echipa este cea mai importantă în meseria asta. Calitatea umană din spatele sculelor. Degeaba investești, dacă nu investești în oameni. Mai cunosc televiziuni care sunt foooarte bine dotate și... degeaba, nu se uită nimeni! Diferența o fac oamenii! Oamenii și energia pe care o transmiți în casele oamenilor. E foarte important ce transmiți acasă, ce trece dincolo de ecran! Ce dăruim noi în fiecare zi? Că e un dar pe care-l faci omului din casă – ești cu el în casă! Dai drumul la televizor și ai emoția sau bucuria lui!”

Despre ANDRA
Andra,
 preferata lui Petre Năstase
Eu o iubesc pe Andra, pentru că a avut un drum frumos! I-am făcut majoritatea clipurilor și m-am și ocupat de traseul ei în televiziune – Dansez pentru tine, O-la-la… Bine, ea avea destinul ei – eu când am cunoscut-o, am căutat-o! Eu am căutat-o pe Andra! Când a apărut cu prima ei melodie, făcută de Costi Ioniță, mi-a plăcut atât de mult, încât m-am dus la producători, la Dan Popi și la Ovidiu Stroescu și le-am zis *lăsați-mă să-i fac eu clipul, vă rog din suflet!*.
Deci… eu am căutat-o pe Andra!”

Petre Năstase, muzicantul! ;)
Eu am făcut școala de muzică, am făcut chitară clasică, adică... stai o secundă – am cântat folk, avem o istorie... am avut trupă în liceu, am fost coleg cu Tony Șeicărescu, care acum e la Direcția 5 – am fost colegi de bancă! Bine, am speriat liceul împreună! Nu mai am chitară acasă. Nu mai am, dar tot am zis că o să-mi cumpăr! Acum nu mai am ce face, că trebuie să-i iau și fetei mele, și vrea și fiul meu! Da, da, da... Eu am avut o perioadă în care nu mai făceam nimic decât chitară!” 

Despre politică și speranță în România
Cred că toată pleiada asta de oameni politici e îmbolnăvită de interese ascunse și de răutăți. Și boala s-a... De unde vine speranța? Păi de la noi! Să ne ducem să votăm, când o fi! Să nu mai ieșim 40%, să voteze Dumnezeului toți! Păi? Și să vedem atunci ce se întâmplă!”
Petre Năstase și Lavinia Ștefan,
la Românii au Prezent
Eu sunt convins că, la un moment dat, se va întoarce clasa politică și spre marile valori intelectuale, pentru că nu au cum să nu mai facă parte din viața politică importantă și oamenii de mare calitate. Și interesele astea ascunse, și bălăcăreala asta generală cred că, la un moment dat, vor dispărea! Cât s-o țină așa? Cât? Unde să ne mai ducem? Unde?”
Ce vrem noi să fim după 20 de ani de democrație? E și foarte tânără țara asta din punct de vedere democratic, pentru că ea și-a pierdut rădăcinile! 50 de ani de comunism și de dictatură au distrus toate valorile. Sunt convins că, până la urmă, o să ne găsim drumul! Îl căutăm de 20 de ani!” 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu